Рік Ювілею Милосердя

Рік Ювілею Милосердя

8 грудня, в урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії папа Франциск урочисто відкрив Двері Милосердя у базиліці св. Петра у Ватикані. У ІІІ Неділю Адвенту Святі Двері були відкриті у базиліці св. Йоана на Лятерані. Цим урочистим відкриттям Дверей Милосердя розпочався Рік Ювілею Милосердя, проголошений Святішим Отцем.

Тієї ж неділі у Львові у Латинському Кафедральному соборі під час урочистої Святої Меси, яку очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький, були відкриті Ювілейні Двері та розпочався Рік Ювілею Милосердя у Львівській архідієцезії.
Також Двері Милосердя були відчинені у Санктуарії св. Антонія з Падуї. Поруч із Кафедральним собором і Костелом Божого Милосердя у Львові францисканський храм є тим місцем, де вірні впродовж року матимуть змогу отримати повний відпуст.
Повну індульгенцію можуть отримати усі вірні, які відбудуть паломництво до Святих Дверей, перебуватимуть у стані освячуючої благодаті або ж приступлять до Таїнства Сповіді, приймуть Ісуса до свого серця під час Євхаристії, а також хоча б коротку мить присвятять для роздумів над милосердям і помоляться за Святішого Отця та в намірах, які він носить у своєму серці.
Рік Ювілею Милосердя закінчиться 20 листопада, в урочистість Ісуса Христа Царя Всесвіту, закриттям Святих Дверей у базиліці св. Петра у Ватикані, а тижнем раніше – закриттям Дверей Милосердя у локальних Церквах.

{gallery}lviv/15.12.15{/gallery}