Святкування парафіяльного відпусту в честь св. Антонія з Падуї

Святкування парафіяльного відпусту в честь св. Антонія з Падуї

Щороку, 13 червня, санктуарій, що знаходиться на Личаківському пагорбі, наповнений людьми, які приходять вшанувати його покровителя – св. Антонія Падуанського. Парафіяни і шанувальники з’їжджаються сюди з різних куточків Львова та його околиць, щоб подякувати Святому за його заступництво і просити про допомогу в різних справах і проблемах. Св. Антоній відомий як той, який, у предивний спосіб, знаходить будь-які загублені речі та людей, які загубилися на своїй  життєвій дорозі, і просто як великий чудотворець, – як співаємо у одній зі старих церковних пісень: „Коли до Антонія з Падви прибігаєш, то чудес багато й потіхи зазнаєш”.

Парафіяльний відпуст завжди проходить напрочуд урочисто. Оскільки цього року 13 червня припало на неділю, було завершено аж п’ять Св. Мес у намірах до св. Антонія. Літургії о 8.00 і 10.00 год. відправлялися в костелі. Служби о 12.00 і 15.00 год. були у сквері, який знаходиться по вул. Заньковецької, поруч із храмом, а остання Св. Меса, хоч і мала звершуватися на вулиці, через дощову та холодну погоду теж відбувалася в костелі.

Впродовж цілого дня на Євхаристіях були присутніми гості, серед яких о. Ян Нікель, о. Леопольд Родзінський, о. Андрій Безкоровайний, о. Петро Ворва, о. Ципріан Костшева, о. Томаш Словінський, о. Петро Буриш, наш співбрат – о. Петро Франків, який є настоятелем парафії св. Йосифа Робітника в Кременчуці, та представники органів самоврядування міста Львова і Генерального Консульства Республіки Польща у Львові.

На Св. Месі о 12.00 год. співав молодіжний парафіяльний хор, який веде с. Едита, а на Літургії о 15.00 год. співав інший парафіяльний хор, до складу якого входять дорослі, на чолі з с. Іриною.

Цього року, як і минулого, не було процесії вулицями довкола храму, проте на завершення кожної Євхаристії були молитва літанією до св. Антонія, освячення лілій, – ця квітка є символом Антонія з Падуї, – та благословення реліквіями Святого. Люди ж, вірячи у дієве заступництво св. Антонія, освячували не тільки квіти, а й фігурки Святого, образки і медальйони з його зображенням.

Залишається на завершення додати: св. Антонію, прикрасо францисканського ордену і наш дорогий заступнику перед Богом, молися за нас.