СВІТОВИЙ ДЕНЬ ХВОРОГО У ЛЬВОВІ

СВІТОВИЙ ДЕНЬ ХВОРОГО У ЛЬВОВІ

Сьогодні приступімо свідомо до Таїнства Єлеопомазання, з надією, що Бог, який перебуває в святій олії зміцнить та проведе нас крізь важкий період життя… Нехай Бог буде посеред нас, нехай опікується нами через свою Матір, Марію, нехай буде опорою нашого життя… 

ХХІ Всесвітній День Хворих за багаторічної традицією зібрав велику кількість вірних в Санктуарії Св. Антонія. Цього дня, у день спомину Пресвятої Діви Марії з Люрд, кожен, хто відчуває в своєму тілі хворобу міг отримати Таїнство Єлеопомазання. Це Таїнство також уділяється людям похилого віку, як сказав у проповіді о. Владислав Лізун: ”після вісімдесяти – кожен день рахується за рік”.
У цей Рік Віри о. Владислав прагнув пригадати вірним, чим є Таїнство Єлеопомазання та які його наслідки на основі Катехизму Католицької Церкви. Люди, що бояться та уникають цього Таїнства, лише тому, що воно асоціюється їм зі смертю, повинні усвідомити спасенні плоди Єлеопомазання. Передусім, це з’єднання з мукою Христа для добра людини та всієї Церкви, це безцінна допомога, щоб по-християнськи прийняти хворобу, це зцілення згідно з Божою волею, якщо воно служитиме духовному добру, або врешті гідне приготування до вічного життя.
Дуже часто люди легковажать Божий Дар, і ставлячи на перше місце матеріальні блага, забувають про душу та обов’язок духовно допомогти своїм найближчим у важкі хвилини хвороби та агонії. Таїнство Єлеопомазання – це не вирок смерті, а допомога Христа руками священика, це присутність самого Бога в людському стражданні. Страх смерті притаманний усім, але кожен віруючий має надію на Воскресіння у Церкві – Містичному Тілі Воскреслого Христа, який помер за нас як людина.
На завершення вечірньої св. Меси о. Владислав повідомив сумну звістку про відмову Бенедикта ХVІ від папського престолу та закликав до посиленої молитви, особливо до Адорації Пресвятих Дарів, у намірі Церкви та доброго вибору чергового наступника св. Петра.

{gallery}lviv/13.02.11{/gallery}