Візит генерала і кустоша до монастирів в Україні

Візит генерала і кустоша до монастирів в Україні

5-6 квітня 2023 р. отець Альберт Тровареллі, генеральний настоятель Ордену Братів МеншихКонвентуальних, та отець Станіслав Кава, настоятель Кустодії Святого Хреста в Україні, перебували з братерським візитом у монастирях в Україні. Першим вони відвідали монастир у с. Мацьківцях поблизу м. Хмельницького. Під час візитувони зустрілися з волонтерами, військовими тапредставниками фонду «Мир і добро». У процесіцього візиту, кустош та ґвардіан мрнастиря о. ЯнушНовак отримали відзнаки та подяку за гуманітарну талогістичну допомогу, а також за активну співпрацю з вищезазначеними організаціями.

 Після цього вони відвідали храм, де кількома днямираніше було встановлено кам’яний вівтар. Під часмолитви Літанією до всіх Святих, генеральний міністр Ордену помістив у вівтарній менсі мощі бл. Карлосаде Діос Муріаса. (Блаженний Карлос де Діос Муріас це францисканський мученик із Аргентини. Він бувубитий 18 липня 1976 року та проголошенийблаженним 27 квітня 2019 року в місті Ла-Ріоха, Аргентина).

 Наступного дня генерал і кустош вирушили доКам’янця-Подільського, де мали зустріч із отцем-єпископом Леоном Дубравським. Під час зустрічі з пастирем дієцезії було підписано договір про те, що парафію у Мацьківцях повіряють Ордену Францисканців на 49 років. Далі генеральний міністр та кустош провінції відвідали монастир Ордену Братів Менших у Житомирі, де взяли участь у Літургії Господньої Вечері та зустрілися з управителями провінції св. Архангела Михаїла OFM.

У пятницю вранці вони вирушили до монастиря у Кременчуці на сході країни, де взяли участь у Літургії Страстей Господніх, а після Літургії генеральний отець посвятив свіжовиготовлені лавки в храмі та зустрівся із братами місцевої спільноти.

У суботу вранці бр. Карлос та бр. Станіслав виїхали до монастиря у Борисполі на півночі України, де взяли участь у Пасхальній Літургії. Також вони зустрілися з братами спільноти Борисполя.

У Великодню Неділю достойні гості вирушили до монастиря у Львові на заході країни. Дорогою вони відвідали місця недавніх воєнних дій у Бучі та Ірпені. У неділю ввечері брати львівської спільноти зустрілися з генералом у рекреації монастиря.

У Великодній Понеділок генерал і кустош вирушили до палацу львівських архієпископів, де зустрілися з єпископом-помічником Львівської архідієцезії Едуардом Кавою OFMConv., а увечері взяли участь у Євхаристії в санктуарію св. Антонія.