Молитва благальна та подячна

Всемогутній, найсвятіший і найвищий Боже, Отче Святий (Йн 17, 21) і справедливий, Господи, Царю неба і землі (пор. Мт 11, 25), подяку Тобі складаємо з огляду на Тебе самого, що через Твою святу волю та через єдиного Сина Твого Ти сотворив зі Святим Духом усі істоти духовні і тілесні, а нас сотворив на образ і подобу (пор. Бут 1, 26) Твою й осадив у раю (пор. Бут 2, 15). Ми ж впали з власної вини.
І подяку Тобі складаємо за те, що як Ти сотворив нас через Сина Твого, так через святу любов Твою, якою Ти нас полюбив (пор. Йн 17, 26), Ти вчинив, що Він, правдивий Бог і правдивий Чоловік, народився з Пресвятої і блаженної завжди Діви Марії та через Його хрест і кров, і смерть Ти благоволив викупити нас із неволі.
І подяку Тобі складаємо за те, що Син Твій прийде у своїй славі, щоб вкинути у вічний вогонь проклятих, які не покутували й не пізнали Тебе, і щоби сказати всім, які Тебе пізнали й прославили, і служили Тобі в покуті: Прийдіть, благословенні Отця мого, візьміть у спадщину Царство, що було приготоване вам від створення світу (пор. Мт 25, 34).
А оскільки ми, бідні і грішні, усі разом не гідні вимовити Твого Імені, покірно Тебе  благаємо, щоб Господь наш Ісус Христос, Твій улюблений Син, що Ти Його вподобав (пор. Мт 17, 5), складав Тобі за все подяку разом зі Святим Духом Утішителем, так як Тобі і Йому до вподоби, Він, який є повнотою, через якого Ти стільки для нас вчинив.
І Пресвяту завжди Діву Марію, св. Михаїла, Гавриїла і Рафаїла, і сонми блаженних серафимів і херувимів, престоли, господьства, начала, власті і сили, ангелів, архангелів, святого Йоана Хрестителя, Йоана Євангеліста, Петра, Павла і святих патріархів, пророків, немовлят, апостолів, євангелістів, учнів, мучеників, сповідників, дів, святих Іллю і Еноха, і всіх Святих, які були і будуть, і є тепер, через Твою любов смиренно благаємо, щоб так, як Тобі це є  до вподоби, подяку складали за все Тобі, найвищому правдивому Богу, вічному і живому, з Сином Твоїм возлюбленим, а Господом нашим Ісусом Христом і Святим Духом Утішителем на віки вічні. Амінь. (пор. Од 19, 34).
А всіх, котрі прагнуть служити Господу Богу в святій католицькій і апостольській Церкві, всіх священиків, дияконів, іподияконів, аколітів, екцорцистів, лекторів і всіх духовних, всіх ченців і черниць, всіх навернених і простих людей, вбогих і потребуючих, королів і князів, працівників і землеробів, слуг і панів, усіх дів, вдів і замужніх, світських людей, мужчин і жінок, всіх дітей, молодь, молодих і старих, здорових і хворих, всіх великих і малих, і всі народи, племена, людності і язики (пор. Од 7, 9), і всіх людей по цілій землі, які є і будуть, ми всі брати менші, слуги непотрібні (Лк 17, 10), покірно просимо і благаємо, щоб ми всі витривали у справжній вірі і покуті, бо інакше ніхто не зможе осягнути спасіння.
Всім серцем, усією душею, всією думкою, усією силою (пор. Мк 12, 30), і міццю (пор. Мк 12, 33), всією думкою, з усіх сил (пор. Лк 10, 27), докладаючи всіх зусиль, усім почуттям, всім нутром, всіма прагненнями і всією волею любімо всі Господа Бога (пор. Мк 12, 30), який дав і дає нам усе тіло, всію душу і все життя, який нас сотворив, відкупив і спас у своєму милосерді (Тов 13, 5), який нас, нещасних і бідних, зіпсованих, невдячних і злих, обдарував і обдаровує всіляким добром.