Рим: Зустріч братів, що належать до краківської провінції

Рим: Зустріч братів, що належать до краківської провінції

15 січня, у монастирі св. Максиміліана Марії Кольбе під Палатином у Римі, відбулася зустріч братів, що належать до краківської провінції, і котрі зараз проживають та працюють в Італії.

У релігійній традиції Польщі відзначання короткого літургійного періоду Різдва Христового продовжується до 2 лютого, свята Стрітення Господнього. А до того часу в домах, у церквах лунає радість колядок багатої релігійної традиції країни, яка зберегла свою ідентичність завдяки католицькій вірі, що передається з покоління в покоління.

В дусі цієї традиції, близько двадцяти монахів із різних континентів зібралися у монастирі, в якому навчався св. Максиміліан Марія Кольбе та заснував Лицарство Непорочної.

Після вотивної Св. Меси в честь Матері Божої, брати склали один одному різдвяні та новорічні побажання, ділячись облаткою, і радісно провели час на вечері.

О. Адам Мончка, координатор міністра провінції в Італії, підкреслив у проповіді, що склад братів, присутніх на зустрічі, відображає географічне розширення провінції та Ордену. Адже були присутніми не тільки брати, які від давна служать у різних реаліях Ордену і Римської Церкви, але також клірики з України, Польщі, Парагваю та Уганди, які знаходяться в Римі на навчанні, у контексті навчального і церковного багатства Рима.

Декотрі не змогли взяти участь в зустрічі через різні душпастирські обов’язки або ж з причин, пов’язаних з пандемією, яка до сих пір торкається Італії та деяких тамтешніх  францисканських реалій.

Атмосфера колядок, сердечності й братерського ділення глибоко назначила цей святковий момент, який переживали брати з різних країн, мов і традицій, об’єднаних приналежністю до тієї ж францисканської родини.