Реколекції в Сколе 2016

Реколекції в Сколе 2016

Цієї зими спільнота „Скеля” за Божею волею мала змогу знову пережити особливий час- реколекції. Вже наше рідне Сколе зустріло нас чудовим лапатим снігом, обіцяючи, що і ці спільно пережиті дні стануть для усіх незабутніми…

Отець Матеуш як завжди приймав дуже гостинно. І знову милозвучний костел, і знову цікаві конференції, які підготував о. Петро Франків. І хоча ми вже не вперше розмовляли про спільноту : чим вона є та її дію, приходило усвідомлення, як багато ще є для вивчення та розуміння в даній темі.
Перший і найважливіший крок ми вже зробили – прийшли. Потім в кожного з’являлися свої відчуття та певні страхи: а що робити далі? Напевно, в такі хвилини реколекції є особливо помічними. Отець Петро розповідав, що спільнота є спільним переживанням в любові. Вона є місцем, котре відкриває нам інших людей, щоб ми себе формували. Людина прагне створити спільноту, щоб було місце з атмосферою любові, яке даватиме силу щось творити. Звичайно, були і будуть й непрості моменти в історії нашої „Скелі”. Тому так важливо очищувати самого себе, бути в присутності Бога, вміти розпізнавати Його волю. А це особливо вдається під час реколекцій.
У теплій атмосфері ми також вели розмову про жертовність, оскільки буття в спільноті виховує нас бути не для себе, а для інших. Важливим є відчуття відповідальності за спільноту, за її подальший шлях та розвиток. Тут, в Сколе, кожен з нас мав змогу переосмислити для себе певні речі, краще пізнати інших, поглибити свої знання та огорнути усе це спільною молитвою і служінням один одному, яке проявлялося навіть у найдрібніших речах. Зроблена тобою для когось запашна кава, так смачно приготована кимось для тебе вечеря, добре слово, відкритий погляд та щира усмішка… Усе це надзвичайно важливі речі в житті. Саме вони впливають на наше формування, як людини. Через служіння наша віра не є лише на словах. Служіння кожного з нас – це служіння спільноти в цілому. А якщо спільнота дарує себе іншим, то вона живе… Звичайно, в житті кожної спільноти є кризи. Але варто пам’ятати, що якщо Господь допускає якісь труднощі, то Він є з нами і під час їхнього подолання.
Наші реколекції стали для нас усіх часом глибокого усвідомлення, що „Скеля” – це частинка кожного з нас. І усі, хто творить цю спільноту, є відповідальними за її подальший шлях. Висловлюємо щиру подяку нашому дорогому о. Петру та усім, хто долучився до організації виїзду. Діткам дякуємо за незабутній „веселий” вечір,що подарував усім так багато гарних емоцій. У ці чудові дні ми отримали поживу для нашої спільноти – спільні молитви, таїнства та відпочинок. Після цих так чудово пережитих днів кожен з нас повернувся додому, на місце праці із серцем, наповненим любов’ю та бажанням служити. Тут, в нашій „Скелі”, ми, наче живий Розарій, кожна намистинка якого є унікальною та неповторною. Наша віра – це усвідомлення, що я теж є творцем того Розарію. Наші вчинки, служіння тим, хто поруч, терпіливість та непорушність у певних постановах – усе це так важливо для подальшого розвитку нашої спільноти, котра є дорогоцінним даром від небесного Отця.

{gallery}lviv/16.02.25{/gallery}