Після складення вічних обітів: „Ми впевнені, що саме цього хочемо”

Після складення вічних обітів: „Ми впевнені, що саме цього хочемо”

8 грудня в Кракові двоє францисканців склали вічні обіти. Присутні в храмі вірні молилися, щоби ці брати з кожним днем щоразу більше вподібнювалися до чистого Христа, вбогого та послушного.

Ми не знаємо достеменно, навіщо Господь Бог покликав нас до такого способу життя у францисканській родині, але знаємо та впевнені, що саме цього хочемо” – мовив бр. Владислав Пашаєв від імені свого та бр. Адама Ґрушчака. „Сьогодні ми дали конкретну відповідь на отриманий дар покликання до чернечого життя” – підкреслив він.

О. Станіслав Пенкаля, вікарій Кустодії Святого Хреста в Україні, у своїй проповіді з цієї нагоди сказав, що обіти це ввірення себе Церкві, це віддання себе в розпорядження Ордену.

Проповідник привязав цю подію до урочисточті Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, яке припадає на цей день.Для нас зразком є Марія, бо Вона жила близько Ісуса, під Його тінню. Наслідуючи Її, ми стараємося постійно жити близько Ісуса, годинами вдивлятися в Його прекрасне обличчя в Пресвятому Таїнстві” – доповнив він.

Провінційний міністр о. Марян Ґоломб із Кракова переконував, що вічні обіти – це особливий момент, коли кажуть Богу, що Його люблять і в особливий спосіб розпочинають службу для Нього, бо, як пояснював промовець: вічні обіти це не кінець, не мета, а лише початок”.

Настоятель провінції побажав братам, щоб вони стали благословенням для спільнот, куди будуть послані, аби приносили туди мир і радість та були справді знаряддям миру та добра у світі. І, щоб після їхньої смерті провінціал міг сказати Богу: „Дякую Тобі, Господи, за прекрасні життя цих братів, за їхнє святобливе життя”.

У щоденному житті бр. Владислав Пашаєв навчається в Римі та належить до Кустодії Святого Хреста в Україні. Бр. Адам Ґрушчак працює у місті Н Br. Adam Gruszczak z kolei pracujew Нойштадит у Німеччині та належить до Краківської провінції францисканців. Тому на урочистості були присутні між іншими настоятель Краківської провінції о. Марян Ґоломб, який очолював Євхаристію; вікарій української кустодії о. Станіслав Пенкаля; ґвардіан і ректор Міжнародного Колегіуму Seraphicumо. Адам Мончка;кустош австрійсько-швейцарської кустодії о. Даріуш Зайонцта провінційний делегат у Німеччині та ґвардіан монастиря в Німеччині о. Станіслав Слівінський.