Великопісне звернення генерального міністра

Великопісне звернення генерального міністра

Розпочинається період покаяння, Великий Піст, в році, коли відзначатимемо вісімсотліття затвердженого Правила. Ми є «братами покаяння». Цього хотів св. Франциск і повторював це майже до кінця своїх днів, особливо у двох Правилах і, звичайно, у Заповіті, в якому безпосередньо поєднав свій особистий шлях покаяння з досвідом із прокаженими і з братами, яких дав йому Господь, тобто з братерською спільнотою.

Більше того, згідно зі старим опрацюванням Каєтана Ессера, шлях покаяння св. Франциска пов’язаний з таємницею Христового спасіння, з Його спасенними діями.
Тому робити діла покаяння сьогодні означає для нас, передусім, пізнавати щораз більше Христа, занурюватись в Його таємницю, в Його особу, в Його дію, у спосіб переживання і проголошення Євангелія, а, особливо, в Його остаточне пожертвування себе на хресті.
Для нас, окрім щораз більшого ототожнення з Христом, важливим є ототожнення з найбільш потребуючими, з найменшими цього світу, з тими, з ким ототожнювався також Христос.
У період Великого Посту відкриймо наші серця на таємницю Христа і відкриймося на інших людей з любов’ю, великодушністю та відреченням від самих себе, щоб давати життя іншим, як це вчинив Христос. Плідних великопісних пережиттів!

Фр. Карлос А. Тровареллі, генеральний міністр