Pеколекції для спільнот Францисканського Ордену Світських

Pеколекції для спільнот Францисканського Ордену Світських

Мир і добро!

Нещодавно, 14-16 грудня 2012 р., ми переживали реколекції для спільнот Францисканського Ордену Світських та симпатиків святого Франциска в Більшівцях. Провадив реколекції насамперед Святий Дух і допомагав Йому о.Ярослав
Крук OFM Conv.
Радісний та благодатний час перебування в лоні родини, нашої францисканської родини. Адже саме такими Серафимський Отець бачив стосунки між братами та сестрами – одна сім”я. Тому він не вживав слово „спільнота”, а говорив „братерство”. Ну, і особливо радісно нам було від того, що перебували ми під одним дахом з братами з Першого Ордену. І зібрав нас таких різних Ісус. Привів в Більшівці представників Заболотівської, Коломийської, Івано-Франківської, Львівської спільнот на чолі з нашою Регіональною Старшою с.Любою Височинською. Всього нас було 20 учасників. 
Тема „Нова євангелізація” була вибрана не випадково. Як ми добре знаємо, саме про нову євангелізацію говорилося на синоді єпископів у Римі. Це завдання Церкви на сьогоднішній день. А завдання Церкви є нашим завданням – проголошувати Добру новину словом і, насамперед, вчинком вдома, бо це перше місце нашої євангелізації, на місцях нашої праці і в спільнотах.
Ці реколекції можна назвати практичними, тому що кожен учасник мав нагоду застосувати на практиці все те, про що ми так гарно говорили на конференціях – виявити братерську любов, покору, взаємоповагу, прощення. Такі собі вправляння в чеснотах. І, насправді, є за що подякувати Богу, бо обдаровував нас там щедро. Тепло і смачна їжа, і всякі різні зручності сприяли створенню домашньої атмосфери. Наші серця відкривалися на голос Господа і на Його дію, на братів і сестер поруч. Ми могли вдовольнити наш голод спілкування, ділитися тим, що маємо на душі.
Чесно кажучи, не хотілося роз”їжджатися по домівках. Але зігрівала тепла думка „незабаром зустрінемось знову, знову і знову” 
Олександра
Христос народився! Мир і добро! Пару слів стосовно реколекцій для ФОС в Більшівцях. Для мене будь які реколекції – то святий час, час шукання Бога заради Нього Самого, час ставання у правді перед собою і перед Богом. Під час реколекцій в Більшівцях була можливість і молитви і роздумів, і спілкування. Дякую Богові за те, що відкриває мені правду про мене, про спільноту, про орден і про Себе. Правда не завжди є приємна, але вона не перестає бути правдою. І нею варто жити, бо правда визволяє. За заступництвом св. Франциска прошу у Господа про добрі плоди тих реколекцій у серці кожного з нас. Дякую отцям за турботу, щирі посмішки, молитву і служіння. З Богом.
Світлана, Старша спільноти ФОС Заболотова 
{gallery}12.02.28{/gallery}