Реколекції спільнот:"GLORIA" і "Живий вогонь"

Реколекції спільнот:"GLORIA" і "Живий вогонь"

Минулого вікенду (15-17 травня) я мала можливість побувати на чудових реколекціях. Вони були особливі тим, що було поєднано дві різні спільноти: „GLORIA” -молодіжна, емоційна, повна запалу та оптимізму спільнота і „Живий вогонь” – врівноважена, сконцентрована, повна миру та натхнення.

Особливими гостями брати францисканці з Кракова Томаш Чайка, Маріюш Орчиковський, Ґжеґож Сівек. Вони проводили конференції, котрі торкнулися не одного серця і відкрили очі не одній людині на християнське життя та Божу дію в нашому житті.
Під час реколекцій ми роздумували над життєво важливими темами. Основною була „Що говорить Дух до Церкви”, а також : “План Бога”, “Віра в повсякденні”, “Слово в нашому житті”, “Благодаті дані в міру Христа”, “Церква у суспільстві”, “Поділ релігій” і ще багато не менш цікавих тем. Були поставлені питання: що маємо робити, щоб бути вірними Богу? яке місце займає Слово Боже для перебування в Бозі? чим насправді є віра? якою має бути молитва? що є для Бога мотивацією робити щось для людей? Які проблеми є вартісними для зосередження на них? Чи Бог є вірний та ласкавий? Що означає „благодать в міру Христа”? Про святість та грішність Церкви.
Для мене ці питання були важливими і я знайшла на них відповіді завдяки цим реколекціям. Та зрештою, думаю, не тільки я почерпнула щось цінне від конференцій. Кожен приїхав на реколекції з якоюсь метою: знову повірити, пізнати щось нове, упевнитися в вірі, знайти відповіді на конкретні запитання… І так насправді для цього були створені всі умови: чудова атмосфера, люди сповнені Божим Духом, справжнім Божим Духом вірності, любові та ласкавості, натхненні отці, які приносили Боже Слово до наших сердець, та відкривали наші серця на це Слово, чудова музика, їжа та умови проживання. Тож, думаю, що жодне серце не залишилося байдужим, незміненим та зневіреним після цього вікенду.
Бог все зробив добре і дбайливо, щоб усі залишилися задоволеними.

{gallery}lviv/15.05.30{/gallery}