бл. Збігнєв Стшалковскі і бл. Михайло Томашек (†9.08.1991)

Збігнєв Стшалковскі народився в Тарнові (Польща) 1958 року. Вступив до Ордену Братів Менших Конвентуальних і у 1980 році склав перші обіти. Отримавши пресвітерські свячення 1986 року, два роки навчав у середній школі в Легниці, після чого розпочав місіонерську працю в Перу. 
Михайло Томашек народився в с. Ленкавіци біля Живця (Польща) 1960 року. Перші обіти склав у Ордені Братів Менших Конвентуальних 1981 року, а у 1987 році став священиком; на місії до Перу виїхав після двох років душпастирської праці.
В парафії в Паріакото (дієцезія Чимботе) брати перебували майже два роки. Увечері 9 серпня 1991 року, після побіжного судового процесу, їх вбили партизани комуністичної організації „Світлий шлях”.
 5 грудня 2015 року, в Цімботе у Перу, їх проголосили блаженними.

Боже, Ти покликав блаженних Міхала і Збігнєва, священиків, наслідувати Христа за прикладом святого Франциска Ассізького, † і для добра довірених їм людей, зміцнив їх своїм Духом аж до мученицької смерті, вчини, щоб ми за їхнім заступництвом зростали в любові до Тебе і у смиренній службі до найменших. Через нашого Господа Ісуса Христа, Твого Сина,  котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Бог на віки вічні. Амінь.