День богопосвячених осіб у Львівській Архідієцезії

День богопосвячених осіб у Львівській Архідієцезії

Задивляючись сьогодні на Марію, Матір Ісуса, Першу Богопосвячену, віддану без решти своєму Синові та Його місії, просімо, щоб Вона, яку називають Матір’ю Божою Громничною, роз’яснювала шлях нашого покликання, щоб допомагала відчитувати нові виклики та завдання, допомагала нести світло Христа та бути світлом.

(коментар на вступ до св. Літургії)

”Дорогі брати і сестри, 40 днів тому ми святкували Урочистість Народження Христа, сьогодні ми згадуємо день, коли Ісус був принесений до святині. Таким чином не тільки виконав наказ Старого Закону, але зустрівся зі своїм народом, який з вірою Його очікував. Так як Симон та Анна прийшли до святині, так і ми, ведені Святим Духом, поспішаємо на зустріч з Христом, якого пізнаємо при ламанні хліба, коли Він прийде у своїй славі…” 
Цими словами єпископ Леон звернувся до зібраних перед храмом св. Антонія братів та сестер-монахинь 30 січня 2013 р. з нагоди Дня Богопосвячених осіб, який католицька Церква святкуватиме 2 лютого, у Свято Стрітення Господнього, уже в сімнадцяте. Традиційно монахи та монахині, які віддано служать Богу на землях Львівської Архідієцезії збираються з цієї нагоди разом, щоб молитися та дякувати Богу за дар покликання. У цей Рік Віри  урочистості відбувалися у львівському храмі св. Антонія, куди з’їхалося понад вісімдесят осіб – брати та сестри з різних згромаджень, а також священики з дієцезії. Організаторами цього свята були: Єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Леон Мали та о. Владислав Лізун, настоятель монастиря францисканців, а одночасно референт до справ богопосвяченого життя у дієцезії, який сердечно привітав всіх присутніх: ”Це свято є для того, щоб доцінити Вашу працю, як душпастирську так і тиху працю молитви. Завдяки вашій молитві цей світ стає іншим, стає досконалішим і вміє жити в мирі, любові і зрозумінні”. 
Зустріч розпочалася адорацією Ісуса у Євхаристії, після чого відбулася Свята Меса в намірі людей, які цілковито присвятили себе службі Богу та людям, а після молитви, відновлення  обітів чистоти, убогості та послуху, похвального гімну ”Te Deum” та пастирського благословення, відбувся колоквіум на тему віри. Наситившись духовною поживою всі присутні були запрошені на біґос, власноруч приготований отцями-францисканцями.

{gallery}lviv/13.01.05{/gallery}