День задуми і наближення до Бога – день зосередження Львівської спільноти ФОС у Брюховичах

День задуми і наближення до Бога – день зосередження Львівської спільноти ФОС у Брюховичах

У суботу другої неділі Великого Посту Львівська спільнота Францисканського Ордену Світських зібралась у затишному будиночку отців палотинів на день зосередження.

Найкраще почати зустріч з ранкової кави. За якою проходило знайомство з зацікавленими Орденом, яких Бог подарував нам і які охоче взяли участь у дні зосередження нашої спільноти. Отже, це був день знайомств і день роздумів. Програма зустрічі була насичена, але вистачило і часу для спілкування і ділення думками.

Адорація Пресвятих Дарів і Коронка до Семи Скорбот Пресвятої Діви Марії допомогли нам увійти у великопісну атмосферу, зосередитись і заглибившись у терпіння Матері нашого Бога і разом з Нею пережити страждання Божого Сина. Бо хто як не наша Мати і Мати Бога може навчити нас милосердя, співчуття і любові. Ми роздумували над терпіннями, яких Вона зазнала, і які виповнювали Її Серце, прожили усі скорботи з Нею і Її Сином, починаючи від пророцтва пророка Симеона і закінчуючи покладенням Тіла Ісуса до гробу.

Під час призентації хреста Сан Даміано хтось довідався, а хтось пригадав скільки таємних знаків і символів він приховує.

Обід, Свята Літургія – ніби усе як завжди. Але наша зустріч проходила напередодні 8 березня, і тому кожна жінка отримала симпатичний веселий подарунок від нашого асистента о. Славомира Бистрого OFMConv.

Однак атмосфера Великого Посту була весь час присутня і після Літургії ми спільно провели Хресну дорогу, кожне стояння якої було приготоване заздалегідь учасниками зустрічі. Коронка до Божого Милосердя і звичайно ж молитви до св. Йосипа, рік якого відзначає Церква.

Кожен у молитві просив про потрібні йому благодаті, але усі разом ми молились за нашу єдність, дякували за дар пережитого і за усе, що дають такі дні, проведені разом у спільноті однодумців.