Трідуум на честь бл. Якова Стрепи, покровителя Львівської архідієцезії

Трідуум на честь бл. Якова Стрепи, покровителя Львівської архідієцезії

Цього року вже традиційно, у вересні місяці, львів’яни і гості міста вшановували бл. Якова Стрепу – покровителя Львівської архідієцезії, покровителя Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні, а в минулому – архієпископа Галицько-Львівського.

Урочистості розпочалися 3 вересня в храмі св. Антонія у Львові, де мало місце Трідуум на честь бл. Якова Стрепи, і завершились 6 вересня процесією з реліквіями блаженного та урочистою Месою в Катедральному соборі.
3 вересня, на Святих Месах з участю Отців Домініканців, вірні у скерованій до них проповіді почули про те, як не лише формально, але як насправді бути Ісусовими учнями, також про місію бл. Якова, яка полягала на тому, щоб серед людей відбувалася справжня зустріч зі Спасителем, щоб люди відчували присутність Ісуса у своєму житті.
4 вересня, на Святих Месах з участю священиків з Парафії Божого Милосердя в Рясному, вірні почули багато гарних прикладів із життя бл. Якова та про важливе значення Божого милосердя в житті кожного християнина.
5 вересня, на Святих Месах з участю Отців Облатів, отець-проповідник порівнював бл. Якова з «Ягням, посланим між вовками», про нелегку працю проголошення Бога між людьми, в якій силою для кожного християнина не повинна бути ненависть, але – Бог. Також вірні мали змогу задуматись над необхідністю поглиблення віри, в чому блаженні та святі є для християн натхненням.
6 вересня, вранці, у храмі св. Антонія мало місце Богослужіння, після чого розпочалась процесія з реліквіями бл. Якова Стрепи до Латинської Катедри. У процесії брали участь гість з Білорусії архієпископ Тадей Кондрусевич, архієпископ Мечислав Мокшицький Метрополит Львівський, єпископ-пенсіонер Харківсько-Запорізької дієцезії Мар’ян Бучек, єпископ-помічник Львівської архідієцезії Леон Малий, священики, сестри і вірні, молодь і діти з різних парафій міста, а також молодь з Латвії, яка привезла в Україну Хрест Світових Днів Молоді на завершення його перегринації. Впродовж процесії не було чути, як у попередні роки, оркестру через бойові дії, які тривають в Україні, натомість усі молились на розарії, просячи Бога через заступництво Пресвятої Діви Марії і бл. Якова про мир в країні.
Урочистості закінчились Святою Месою в Катедральному соборі, яку очолив архієпископ Тадей Кондрусевич з Мінська.

{gallery}lviv/14.09.04{/gallery}