бр. Майкл Ті. МАРТІН OFM Conv іменований єпископом Шарлотт

бр. Майкл Ті. МАРТІН OFM Conv іменований єпископом Шарлотт

9 квітня 2024 р. опівдні у Римі Апостольська столиця оголосила, що папа Франциск іменував нашого брата Майкла Томаса МАРТІНА п’ятим єпископом дієцезії Шарлотт у Північній Кароліні (США). Брата Майкла призначено замість пралата Пітера ЮҐІСА, який подав у відставку через стан здоров’я.
Брат Майкл, чернече ім’я Майкл Томас, народився у 1961 році, склав звичайні обіти в 1980 році, а вічні в 1985 році; у 1988 прийняв дияконське свячення, а у 1989 священиче. Він належить до Провінції Матері Божої Ангельської у США (OLA) і донині виконує функції настоятеля парафії св. Філіпа Бенізі у Джонсборо (Джорджія).
Провінційний міністр бр. Майкл ГЕЙНЕ, коли повідомляв про цю новину братів із провінції, сказав, що апостольський нунцій Сполучених Штатів кардинал Крістоф П’єр висловив співчуття через необхідність забрати ще одного з наших братів і високо оцінив той дар, яким є брат Майкл Ті. МАРТІН для Церкви у Шарлотт.
Сам провінційний міністр також підкреслив, що номінація брата з одного боку є великою втратою для провінції, але з іншого – це привід для радості всієї Церкви в дієцезії Шарлотт.
Єпископські свячення брата Майкла відбудуться 29 травня 2024 року у католицькому храмі святого Марка за адресою 14740 Stumptown Road, Huntersville, North Carolina, 28078, оскільки катедра у Шарлотт дуже мала.
Урочиста Вечірня відбудеться 28 травня 2024 року.
Ми молимося за Церкву в Шарлотт у період переходу під опіку нового настоятеля. Молимося також за парафіяльну спільноту св. Філіпа Бенізі в Джонсборо (Джорджія), яка готується прийняти нового настоятеля. Огортаємо молитвою провінцію OLA, яка збагачує ієрархію американської Церкви
людиною з нашого Згромадження.

Генеральний секрктар