Вечірні чування з Радіо «Марія»

Вечірні чування з Радіо «Марія»

8 грудня у парафії святого Антонія з Падуї відзначили Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, Покровительки і Цариці Серафимського Ордену. З цієї нагоди у храмі відбулися вечірні чування, що транслювалися у прямому ефірі «Радіо Марія».

У чуваннях взяли участь отці-францисканці, сестри-серцянки, сестри-селезіанки, представники парафіяльних спільнот і, звісно ж, багаточисельна парафіяльна громада храму Святого Антонія з Падуї.
Розпочалися чування Святою Месою, яку очолив єпископ-сеньйор Мар’ян Бучек. Під час проповіді о. Мар’ян зосередив свою увагу на гріхопадінні перших людей і тих подіях, що передували Непорочному Зачаттю Пресвятої Діви Марії: «Перші люди втратили Рай, але Бог сказав до них: «Я вас не залишу… Я пошлю іншу жінку і вона породить Сина, Котрий знищить змія»… Ця жінка була святою, бо народилася без первородного гріха… Це свято показує нам, як треба бути уважним і вірити Господу Богу, не даючи жодного шансу лукавому, який буде шукати різні способи відірвати людину від Бога». 
Також єписком Мар’ян заохотив якомога частіше приступати до Таїнства сповіді та Пресвятої Євхаристії, ввечері не забувати про іспит сумління з метою поправи власних гріхів та слабкостей, а також молитися до Божого Милосердя за священиків і духовенство. 
Після Меси відбулося виставлення Пресвятих Дарів. А присутніх та слухачів було запрошено до молитви Розарію, яка символічно об’єднала цілу державу, розтерзану війною. Завдяки технічним можливостям та прямим включенням до цієї молитви долучились єпископи зі всієї України: Владика Станіслав Широкорадюк з Харкова, Владика Ян Собіло з Запоріжжя, Владика Броніслав Бернацький з Одеси, Владика Леон Дубравський з Кам’янець-Подільського та єпископ Мар’ян Бучек зі Львова.
Кожен із представлених владик, разом із парафіянами храму святого Антонія та слухачами Радіо «Марія» розважав над Радісними таїнствами Розарію і молився, благаючи про Боже Милосердя, припинення війни, дар миру та спокою для нашої країни, а також за кожного, хто звертається до Господа зі своїми молитвами та проханнями. 
На закінчення Розарію єпископ-сеньйор Мар’ян Бучек заохотив усіх якомога частіше молитися на вервиці, просити допомоги за заступництвом наших дорогих небесних покровителів, а передовсім Пресвятої Діви Марії. 
Опісля усі присутні та слухачі Радіо «Марія» мали нагоду заслухати конференцію настоятеля монастиря, о. Єдварда Кави, зосереджену на правильному переживанні та очікуванні Різдва Христового. 
На закінчення чувань відбулося занесення Пресвятих Дарів. А доповнив молитовні чування християнський гурт «S.Аnto», учасники якого впродовж цілого вечора славили Царя Христа та Пресвяту Богородицю музикою і співом.

{gallery}akcje/16.12.08{/gallery}