Закінчення Конгресу в Кам’янці-Подільському

Урочисте закінчення Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу на дієцезіальному рівні відбулося 2 червня 2012 р. в столиці дієцезії. Урочистості відбувалися подвійним шляхом.

Урочиста Свята Меса, яку очолив єпископ Броніслав Бернацький, ординарій одесько-сімферопольської дієцезії, у співучасті з єпископом Леоном Дубравським, місцевим ординарієм, його єпископом-помічником Яном Нємцем, єпископом Станіславом Широкорадюком, суфраганом з київсько-житомирської дієцезії і кількох десятків священиків, відбулася на Вірменській площі в Кам’янці-Подільському. Після завершення Євхаристії до катедрального храму вирушила євхаристійна процесія.
Одночасно з головним святкуванням в іншому місці відбувався дієцезіальний День Дитини в поєднанні з Євхаристійним Днем. Це святкування організували брати-капуцини з Вінниці. В програмі свята був концерт дитячої групи ”Ковчег Ноя” з Вінниці, виступ театру ”Дошка”, який представив сценку про жертву Авраама, Євхаристія під проводом єпископа Яна Собіло, єпископа-помічника з Запоріжжя. Під час святкування для дітей був приготований смачний обід. На Євхаристійний Конгрес з Мацьківців прибули брати-францисканці з парафіянами та сестрами-вербістками у кількості приблизно 80 осіб.

 

{gallery}mackivci/12.06.01{/gallery}