Звичайна провінційна капітула

Звичайна провінційна капітула

15-19 квітня 2024 року в монастирі в Кальварії Пацлавській відбувалася звичайна Капітула краківських францисканців. Капітулу було розпочато Святою Месою про Святого Духа.  Євхаристію провадив генеральний міністр із Риму, бр. Карлос Альберто Тровареллі.

Перший день капітули є особливим часом духовної рефлексії, тому запросили провінційного міністра краківських капуцинів бр. Марека Мішчинського OFMCap виголосити зібраним братам конференцію.

У капітулі взяли участь: генеральний міністр, генеральний дефінітор у справах Федерації Центрально-Східної Європи, провінційний міністр, провінціал-елект, провінційні кустоші, провінційні дефінітори, делегати з різних країн, що були вибрані на загальних виборах, а також делегати та координатори провінційного міністра.

У вівторок вранці генеральний міністр бр. Карлос Тровареллі офіційно відкрив звичайну капітулу. Він заохотив братівподбати про добро своєї провінції, перевіряючи життя та діяльність своїх братів у світлі Євангелія, Регули св. Франциска та Конституції Ордену Братів Менших Конвентуальних та вчення Церкви; а також у світлі планів напрямку діяльності провінції на наступні чотири роки.

У четвер 18 квітня 2024 р. у Санктуарії Страстей Господніх і Матері Божої у Кальварії Пацлавській бр. Маріуш Козьов склав визнання віри та присягу. Так він увійшов в уряд вищого настоятеля Провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи Ордену Братів Менших Конвентуальних (францисканців) з центром у Кракові.

Вікарієм провінції став бр. Марцін Дронґ; секретарем – бр. Марʼян Міхасьов; економом – бр. Павел Срока; збирачем – бр. Яцек Міхно.

Нині до краківської провінції належать три кустодії (болівійська, словацька та українська), а також пять делегатур (німецька, парагвайська, перуанська, уругвайська та узбецька). Провінція налічує 403 брати, які живуть і працюють у 17 країнах світу (Австрії, Болівії, Чехії, Іспанії, Німеччині, Парагваї, Перу, Польщі, Росії, Словаччині, США, Уганді, Україні, Узбекистані, Ватикані, Великій Британії, Італії) на пяти континентах у 81 монастирі (у тім 58 краківської провінції).