Не будьмо байдужими – «Даймо надію»!

Не будьмо байдужими – «Даймо надію»!

3 грудня, кілька сотень львів’ян та гостей міста завітали до Курії Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви аби взяти участь у V Доброчинному різдвяному ярмарку, організованому Фондом «Даймо надію».
Кошти, виручені під час заходу будуть направлені на допомогу невиліковно хворим дітям. 

Почесний Президент Фонду «Даймо надію» о. Ян Нікель у своєму вітальному слові зауважив: «Закінчився Рік Божого Милосердя, однак Боже Милосердя повинно бути в наших серцях повсякчас. Тож радію, що знову маємо нагоду зробити щось добре». Відтак подякував організаторам та відвідувачам за чуйність до потребуючих. А опісля разом з присутніми звернувся до Отця Небесного молитвою «Отче наш».
Своєю чергою Президент Фонду «Даймо надію» Ірина Галамай наголосила на результативності такого заходу та підбила підсумки попередніх років: «Цьогорічний ярмарок відбувається під патронатом Його Екселенції Архієпископа Мечислава Мокшицького, а також Генерального Консульства Республіки Польща у місті Львові. Впродовж попередніх років нам вдалося назбирати понад 450 тисяч гривень за які ми закупили концентратори кисню, апарати штучної вентиляції легень, ліжка, спеціалістичні возики. Завдяки усім цим приладам діти зможуть зустрічати Різдво вдома, а не на самоті в холодних лікарняних палатах. Ваша присутність тут є свідченням того, що навіть маленький жест може стати частиною великої справи… Данте Аліґ’єрі колись сказав, що надія приходить до людини з іншою надією. Хочу подякувати, що ви, власне, є цією надією, променем світла для найбільш вразливих та потребуючих».
Програма ярмарку не залишила байдужим нікого. Волонтери, а також члени багатьох спільнот та організацій запропонували присутнім великий вибір різдвяно-новорічних декорацій та виробів ручної роботи, що, без сумніву, прикрасять кожну домівку та доповнять затишну та приємну атмосферу Різдва. Для поціновувачів живопису було представлено чимало високохудожніх творів.
Справжнє захоплення у наймолодших відвідувачів викликала безпрограшна лотерея, де кожен, взявши участь, отримав цікаві та корисні подарунки. А в окремому приміщенні Курії для дітей було організовано майстер-класи. Тож кожен охочий міг стати учасником цього маленького дійства і власноруч виготовити новорічну прикрасу або ж сувенір.
У холі можна було долучитися до благодійного аукціону: підтримати важкохворих діток, придбавши один із лотів.
Ласунам організатори ярмарку запропонували великий вибір смаколиків: рулети, пляцки з різноманітними начинками, штруделі, тістечка і, звісно ж, запашну каву та гарячий чай. А у подвір’ї усі охочі мали змогу скуштувати ароматні ковбаски-гриль.
Наприкінці заходу між присутніми було розіграно головні призи: велосипед, фотоапарат та порохотяг.
На окрему увагу заслуговує участь знаного і всіма улюбленого християнського музичного гурту «S.Anto», що діє при парафії Святого Антонія з Падуї. Пісні у їхньому виконанні не лише супроводжували захід, створюючи радісну атмосферу свята, а, насамперед, допомагали відчути близькість люблячого Бога та Його милість.
Кожен, хто цього дня відвідав Доброчинний різдвяний ярмарок, подарував важкохворим дітям маленький промінчик свого тепла, турботи і любові.

Щира подяка організаторам та учасникам заходу: волонтерам Фонду «Даймо надію», представникам майстерні «Ангельський цвіт», «Товариству шанувальників мистецтва», організаціям з м. Стрия, Асоціації польських підприємців Львівщини, Культурно-просвітницькому центру ім. Корнеля Макушинського, Товариству блаженного Максиміліана Кольбе, спільноті «Рицарі Колумба».

{gallery}akcje/16.12.03{/gallery}