Пiше паломництво зі Львова до Більшівців

Пiше паломництво зі Львова до Більшівців

У 2023 році з 5 по 8 липня відбулося перше паломництво Миру та Поєднання до санктуарію Матері Божої у Більшівцях. Групу паломників провадив о. Павел Одуй OFMConv, душпастир санктуарію св. Антонія у Львові. Разом із ним протягом чотирьох днів ішли кілька священників і сестер-монахинь, а також понад 120 осіб із різних парафій Львівської архідієцезії та Кам’янець-Подільської дієцезії.

Паломництво розпочалося Євхаристією, яку відправили в костелі абатства сестер-бенедиктинок у с. Солонка поблизу Львова у середу о восьмій годині ранку. Святу Месу очолив о. Станіслав Кава OFMConv, ординарій кустодії Святого Хреста Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні, який на завершення Літургії уділив паломникам благословення на дорогу.

Дорогою паломників урочисто привітали та пригостили сніданком парафіяни та настоятель греко-католицького храму у с. Жирівка. Далі, через кілька кілометрів, від с. Вільхівця до с. Волощини до паломників доєднався пастир Львівської архідієцезії отець-архієпископ Мечислав Мокшицький.

Перший день паломництва закінчився біля костелу та монастиря отців-салезіянів у Бібриці. Після вечері, оглянувши струджені ноги, мандрівники зорганізували на майдані перед костелом інтеграційні танці.

Другий день розпочався о сьомій годині ранку Євхаристією під проводом місцевого настоятеля о. Юзефа Нуцковського SDB.

Четвер став днем задуми та жалоби, оскільки паломники дізналися про трагедію, що сталася у Львові. Внаслідок ракетного удару в житловий будинок у ніч проти четверга загинуло десятеро осіб та десятки було поранено, а всі мешканці будинку втратили дах над головою. Посеред імен загиблих виявили також і близьких та знайомих паломників.

Дорогою крім розарію та коронки також відправили Хресну дорогу а намірі загиблих, за мир в Україні та навернення для ворогів. Увечері цього дня в костелі міста Перемишляни відбулася годинна адорація Пресвятих Дарів.

У п’ятницю після нічного відпочинку в монастирі салезіянів паломники вирушили до Рогатина. О півдні в костелі села Липівці було відправлено Святу Месу. Її попровадив отець Назар Білик, тимчасовий адміністратор парафії у Рогатині. Після Євхаристії місцеві мешканці запросили паломників на щедрий обід у парафіяльному будинку.

У суботу, останній день подорожі, мандрівники пройшли найдовшу дорогу з Рогатина до Більшівців. Дорогою вони зупинилися на обід у ресторані “Каліфорнія” в Бурштині. Цього останнього дня до паломників знову приєднався отець-архієпископ Мечислав, який пізніше очолив відпустову Євхаристію на закінчення паломництва в Більшівцях у санктуарію Матері Божої Цариці миру та поєднання.

Цього дня до Більшівців також прибіли піші паломництва з Тернополя, Кам’янки-Бузької, Снятина, Стрия та Івано-Франківська.