Психологічна та матеріальна допомога у Борисполі

Психологічна та матеріальна допомога у Борисполі

Війна, яка все ще продовжується в Україні завдає багато страждань невинним людям, часто доводить до розпачу. Такою страшною трагедією є втрата чоловіка, сина, матері, доньки чи когось із близьких осіб. Для полегшення таких страждань людям потрібна спеціальна терапія, що в перспективі допоможе пережити біль. Із думкою про це ми запровадили в своєму монастирі в Борисполі заняття з арт-терапії. Окрім терапії учасники занять можуть порозмовляти зі священником у зручний для них час. Наразі заняття проводять раз на тиждень, але у майбутньому плануємо розширити нашу діяльність. Для цього ми маємо намір орендувати кілька приміщень у місті та околиці.

Спільнота монастиря у Борисполі завдяки наданій їй допомозі ззовні, а особливо від францисканської провінції в Румунії, надає допомогу людям, що були позбавлені засобів для життя, як мешканцям міста, так і з інших куточків країни, регулярно відсилаючи їм посилки з харчовими продуктами, засобами гігієни, одягом і ліками. Минулого місяця такі посилки було відіслано до Херсона, Харкова, Купянська, Черкас, Бучі, Бородянки, Ірпіня, Києва, Мукачева, Чугуєва та Камяної Яруги.

Подібної підтримки було надано також військовим шпиталям в Ужгороді, Харкові, Херсоні та Краматорську. Насамперед ми передали їм футболки, білизну, дорожні сумки, ліки та інші медичні засоби.

Ми не байдужі також і щодо вояків, які перебувають у підрозділах, особливо тих, де проходять службу наші парафіяни. Одяг, харчі та медичні засоби ми передали бригадам у Бахмуті, Краматорську, Курахові й Вільнянську. Також медичну допомогу, харчі й медичне обладнання отримав прикордонний загін у Борисполі.

Після підриву дамби на Дніпрі в Новій Каховці, багато місцевостей було затоплено, тому ми, не зволікаючи, передали туди харчі, одяг, матраци, постільну білизну, спальні мішки, засоби гігієни та базове домашнє приладдя.

Окрім цього брати у всіх монастирях провінціальної Кустодії в Україні кожного дня надають матеріальну та духовну допомогу людям, які потерпають від війни.