Перші чернечі обіти в Кальварії Пацлавській

Перші чернечі обіти в Кальварії Пацлавській

Після року постулату і року новіціату, у суботу, 25 вересня 2021 р., восьмеро францисканців (семеро з Польщі та один з України), склало чернечі обіти. Вони обіцяли, впродовж одного року, жити в послуху, без власності і в чистоті. Цю урочисту подію в санктуарії у Кальварії Пацлавській очолив міністр провінції бр. Мар’ян Голомб з Кракова, а проповідь виголосив кустош бр. Станіслав Кава зі Львова.

„Сьогодні є важливий, святковий день! Свідчить про це гроно зібраних гостей. Урочиста літургія теж є свідоцтвом цього. Ось кілька молодих людей, всупереч сучасним трендам, не зважаючи на сувору критику Церкви, прагне, так як св. Франциск, відбудувати цю поранену, терплячу Церкву, спільноту Божого люду”, – розпочав проповідник.

„Сьогодні вони обирають на рік часу дорогу євангельських рад, рад Христа, дорогу чернечих обітів, шлюбуючи Богові послух, вбогість і чистоту. Вони ідуть за покликом Спасителя: «Коли хто хоче йти за мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе хрест свій і йде за мною”, – продовжував.

„Чернечі обіти – це радикальне наслідування Ісуса, життя в правді, яку Він проголошував. Ця дорога хреста веде до того, аби бути даром для інших, а це передбачає відмінну логіку від тієї, яку пропонує світ”, – пояснював вищий настоятель Кустодії Святого Хреста в Україні.

„Не запитуй, ким ти будеш в ордені, але, як св. Франциск, запитуй: „Господи, що Ти хочеш, аби я зробив?”, – додав.

Під кінець Євхаристії міністр провінції бр. Мар’ян Голомб подякував братам, що складаючи обіти, тим самим вони склали свідоцтво своєї відваги, мудрості і віри в Триєдиного Бога; що увірували в голос Бога, який покликав їх до францисканського життя; що довірились його натхненням; що дозволили себе захопити і попровадити.

„Обіти є прославою Бога. Нехай ця прослава триває!” – побажав

Jms https://www.franciszkanie.pl/artykuly/slubuje-zyc