Реліквії св. Антонія Падуанського у львівському Санктуарії св. Антонія

Реліквії св. Антонія Падуанського у львівському Санктуарії св. Антонія

18 вересня у нашому Санктуарії перебували реліквії св. Антонія Падуанського. Релікварій із забальзамованою частинкою тіла святого привезли до Львова з італійської базиліки двоє отців францисканців – Еліджіо Каніл OFM Conv і Даніель Фечета OFM Conv.

Бажаючих вшанувати святого було чимало. Від ранку до пізнього вечора вірні невпинно приходили до храму, аби помолитись перед реліквіарієм у різних намірах, просячи про заступництво св. Антонія, та вшанувати його реліквії.
Євхаристію о 18.00 год. очолив єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Едуард Кава та співслужили о. Славомир Зелінський OFM Conv, відповідальний за Відділ загального душпастирства Львівської Архідієцезії, о. Микола Орач OFM Conv, настоятель храму в Кременчуці, о. Станіслав Нуцковський OFM Conv, настоятель храму в Борисполі та о. Славомир Бистрий OFM Conv.
Св. Месу о 19.30 год., яка звершувалась на українській мові, очолив отець єпископ Едуард Кава та співслужили о. Евдженіо Каніл OFM Conv, о. Даніель Фечета OFM Conv, о. Павло Одуй OFM Conv, настоятель храму св. Антонія, та о. Микола Орач OFM Conv.
Слово до вірних скерував о. Еліджіо. Він об’їздив з реліквіями св. Антонія тисячі кілометрів, побував у десятках країн, серед яких навіть мусульманська Туреччина.
Отець приблизив постать св. Антонія, розповідаючи про завдання, які Бог приготував для святого з Падуї, – є ними допомога бідним, потребуючим, і євангелізація людей, так як св. Антоній був великим місіонером і одним із найбільших євангелізаторів ХІІІ ст. „Вірні не можуть бути шанувальниками св. Антонія, не люблячи Євангелія”, – наголосив о. Еліджіо.
Сьогодні люди в цілому світі досвідчують чудес, які мають місце завдяки дієвому заступництву св. Антонія. Він відомий як той, який допомагає у знаходженні загублених речей, випрошує благодать одужання та навернення.
На щодень реліквії святого знаходяться в Базиліці св. Антонія в Падуї (Італія). У Львові реліквії перебуватимуть до 24 вересня в Соборі св. Юра.

{gallery}lviv/18.09.18{/gallery}