Слухання, яке перемінює

Слухання, яке перемінює

Листопад – це місяць пам’яті про життя а особливо пам’яті про Того, хто цим життям обдаровую і про нього турбується. Цієї правди, особливим чином, досвідчив св. Йосиф – Обручник Пресвятої Діви Марії. І саме Він став провідником у реколекціях lectio divina, темою яких було „Слухання, яке перемінює”. Ці реколекції відбулися в днях 4-12 листопада у Центрі Миру і Поєднання у Більшівцях, яким опікуються францисканці.

У цих реколекціях взяло участь чотирнадцять реколектантів із різних міст України: Полтави, Коростеня, Івано-Франківська, Надвірної, Львова, Кам’янець-Подільського. Серед учасників реколекцій були і сестри-монахині і миряни, і римо-католики і греко-католики. Ця різноманітність людей вказує на це, що слухання Бога є голодом і потребою кожної людини.
Впровадження у молитву Словом давав бр. Станіслав Нуцковський а у слуханні духовних розмов, допомагай бр. Міхал Сташак, місцевий настоятель.
У Домі Матері, що при францисканському монастирі, відбулися чергові чудеса. Можливо вони не такі і спектакулярні але однозначно у інтимній зустрічі із Господом, реколектанти досвідчили, як їхнє серце наповнюється життям і це на стільки, що хочеться із любов’ю ним ділитися з іншими. Ці реколекції показали, що якщо людина не прийме дару любові, то помре із голоду, і якщо не обдарує любов’ю – то помре із самотності.
Св. Йосиф прийняв любов і життя таким яке воно було, тому мав чим обдарувати свою наречену – Пресвяту Діву Марію і не перестає обдаровувати цією любов’ю і Церкву. Іншим можемо дати лишень те, що самі маємо. Лишень обдарований є готовий і здібний до того, щоб обдаровувати а вислуханий – щоб слухати.
Якщо, читаючи цю статтю, у Вас появилося прагнення також щось подібного пережити і досвідчити чуда життя, то моліться, читайте Святе Письмо і шукайте можливості, щоб взяти участь у подібних реколекціях у динаміці lectio divina. Бог кожного із нас прагне переконати у цінності нашого життя і тому, що воно може стати даром любові для інших.