Візит генерального міністра Ордену до України

Візит генерального міністра Ордену до України

Упродовж 12-17 листопада 2021 року генеральний настоятель Ордену Братів Менших Конвентуальних, о. Карлос Тровареллі, відвідав францисканські монастирі в Україні: у Більшівцях, Мацьківцях, Кременчуці, Борисполі та Львові. Разом із ним монастирі відвідував о. Станіслав Кава, кустош францисканців в Україні.

В останній день візиту о. Карлос відвідав теж у палаці львівських архієпископів нашого співбрата отця єпископа Едуарда Каву, та архієпископа Мечислава Мокшицького, митрополита львівського.

Метою візиту були братерські відвідини та пізнання середовища, в якому живуть брати. Тому в кожному із монастирів генерал зустрівся з братами, які там працюють. Провів із ними час на молитві та за столом. Також був час на огляд різних цікавих місць, на розмови та жарти.

Під час візиту до України отець генерал помолився над гробом о. Лівіо Леонарді (о. Володимира), францисканського місіонера, душпастиря у його родинній парафії в Аргентині, який пізніше вступив до студитів і помер в Уневі, де зараз спочиває на чернечому кладовищі.

О. Карлос Тровареллі народився в Аргентині, був міністром провінції, генеральним асистентом Федерації Латинської Америки Братів Менших Конвентуальних (FALC), а під час генерального капітулу 2019 року його обрано 120 генеральним настоятелем Ордену після св. Франциска Ассізького.

Більшівці
Мацьківці
Кременчук
Бориспіль
Львів
Львів