Чинити добро дітям, щоб приносити радість…

Чинити добро дітям, щоб приносити радість…

Різдвяні і новорічні свята – особливий період, якого чекають і дорослі і діти. Колядування, мандаринки, цукерки і святковий настрій, якого на жаль через війну практично немає. Проте в серці кожного українця палає віра і надія на світле майбутнє та здійснення бажань.
Те, що відрізняє нас від інших, – це неймовірна відданість нашим традиціям. Ми цінуємо та оберігаємо звичаї, і нехай зараз нас розділяють тисячі кілометрів, ми спілкуємося через екрани та монітори, бажаємо всім здійснення найзаповітніших мрій.
Брати Францисканці з парафії Святого Йосипа Римсько-Католицької Церкви в Кременчуці, щороку намагаються зробити різдвяно-новорічні свята цікавими та подарувала дітям Різдвяну казку. Виховувати доброзичливе ставлення один до одного та вміння отримувати радість від спільних заходів – саме з такою метою для гостів міста і не тільки були організовані свята для дітей. Дарувати дітям Різдвяну радість, безтурботне дитинство, позитивні емоції та змалечку виховувати їх з вірою у серці – те що робить нашу діяльність особливою. Все розпочалось на початку грудня, коли св. Миколай з Ангелами і волонтерами відвідав дітей нашої парафії в їхніх домівках. Діти і їхні рідні пережили надзвичайно позитивне здивування з візиту таких цікавих гостей. Кожна дитина показала св. Миколаю свої таланти, все це відбувалося в атмосфері радості і щастя, кожна дитина отримала чудові подарунки. А вже декілька днів перед святами Різдва Христового понад 120 діток віком від 3 до 13 років вимушених переселенців відвідали особливий захід, організований Братами Францисканцями з волонтерами. Ці три дні коли проводилось святкування, подарували нашим маленьким гостям справжнє Різдвяне диво. Спів колядок, чудові подарунки та перемога світлого свята і добра над лихом – в такій атмосфері пройшло наше святкове дійство. У фіналі з’являються Святий Миколай із подарунками. Діти поринули у світ чудес, пригод, неймовірних перетворень та сюрпризів. Діти отримали масу позитивних емоцій та довгоочікувані подарунки з рук Святого Миколая. Свято пройшло у теплій казковій атмосфері. Всю програму приготовили Наталія волонтер і переселенка з Дніпро-Рудно, що поблизу Енергодару, яке сьогодні окуповане, якій допомагали організувати свято брати і волонтери. За це все що, вдалося зробити для дітей щира подяка, нехай Добрий Бог щедро всіх благословить.

Брат Петро і Наталя волонтер.