Ісусе, Ти – Цар мого життя!

Ісусе, Ти – Цар мого життя!

«Ісус Є нашим Царем! Осанна на небесах!», – такими словами пісні, під час Меси, 20 листопада, славили Ісуса найменші парафіяни храму святого Антонія з Падуї. Їхні голови прикрашали чудові корони. У них діти були схожими на справжніх принцес, царів, королевичів та королівн. 

«Дуже радію, що ви сьогодні в коронах, – сказав на початку Меси настоятель парафії о. Павло Одуй. – Адже ми усі є дітьми Бога, нашого Царя і Пана. І перебуваємо на справжньому королівському бенкеті. Дякуймо Богові за Сина, Ісуса Христа, Котрий царює над цілим світом і у наших серцях».
Під час проповіді о. Павло заохотив присутніх вкотре задуматись над тим, ким ми є: «Усі ми, присутні у храмі, є синами і доньками нашого небесного Царя і Пана. Тож повинні поводитись відповідно до того, ким є для Бога. Навіть тоді, коли зустрічаємо труднощі, повинні чинити по-королівськи: не вбивати, не робити зла, однак допомагати тим, хто цього потребує…
Поки пам’ятатимемо, що є дітьми небесного Царя, нічого поганого з нами не трапиться. Адже Є Хтось, Хто тримає у Своїх руках, Є Хтось, з Ким безпечно. Для цього пригадуймо собі, ким ми є, яку велику гідність маємо і Хто за нами стоїть. Особливо в сьогоднішній день, коли вшановуємо Ісуса Христа, Царя Всесвіту».
Після проповіді діти зачитали молитву вірних, взяли участь у Приношенні Дарів та, разом з гуртом «S.Anto», піснею прославили нашого небесного Отця і Царя Всесвіту.
Кульмінацією урочистої Меси, як завжди, стала участь у Пресвятій Євхаристії.
Опісля Меси відбувся конкурс на найкращу корону. Звісно, у цьому змаганні не було ані переможців, ані переможених, оскільки усі діти Божі одинаково короновані Його батьківською любов’ю та величчю.
На закінчення урочистостей найменші парафіяни отримали від отців-францисканців подарунки: книги, розмальовки, зошити, альбоми, пенали, фломастери і, звісно ж, солодощі.
Не залишилися без подарунків і міністранти храму святого Антонія з Падуї, котрі щоразу, допомагаючи отцям у здійсненні Святої Меси, перебувають близько до Ісуса і тим засвідчують Йому свою любов.
Цього дня у храмі ще довго не стихали оплески та радісні вигуки. Якщо Ісус Є Царем кожного, то по-іншому просто бути не може.

{gallery}lviv/16.11.26{/gallery}