2010 - КОЖЕН ЛЮБИТИ МОЖЕ

2010 - КОЖЕН ЛЮБИТИ МОЖЕ

Сьогодні вдень, у Марійному Санктуарії в Більшівцях, біля Галича, розпочалася ІХ Францисканська Зустріч Молоді, яка триватиме до четверга.

Молодь прибула у піших паломництвах з трьох сторін України: зі Львова, з Тернополя і Турки. Тільки паломництво з Півдня – з Коломиї і Заболотова, після двох днів було скасоване через повінь, яка охопила тамту частину країни та унеможливила подальше паломництво. Незважаючи на це, багато людей добралось звідти іншими способами та за допомогою різних транспортних засобів. Звідки така рішучість у молоді?

Тут ми можемо бути ближче до Бога, послухати хороші конференції, маємо можливість адорувати Господа. Ми можемо тут відчути спільноту з іншими, які думають і відчувають те саме, що ми, – відповідають в один голос Олександра і Тетяна з Коломиї. 

Багато осіб прибуло до Більшівців, щоб зустріти цікавих людей. Велика група прибула до Санктуарію в конкретних намірах. Щоб просити про здоров’я, Боже благословення, про добрих чоловіка і дружину, роботу, розпізнання своєї життєвої дороги. Ще інші прийшли сюди просто з цікавості.

Про що францисканці говоритимуть молоді цього року? Про любов до самих себе, до інших людей і до Господа Бога. „Девізом цьогорічної зустрічі є слова «Кожен любити може»”, – говорить о. Станіслав Нуцковський, організатор Францисканської Зустрічі Молоді.

На Зустріч із молоддю приїхали також настоятель провінції францисканців о. Ярослав Захаріаш з Кракова і архієпископ Мечислав Мокшицький зі Львова.

Митрополит запевнив молодь, що пастирі львівської Церкви їх люблять, що їм дуже залежить на їхньому майбутньому, і на тому, щоб вони добре приготувалися до завдань, які на них чекають.

Колись Ви будете відповідальними за Вітчизну, суспільство та Церкву. Майбутнє світу, нашої Вітчизни, Церкви залежить від Вас. Поглиблюйте віру, формуйте свої сумління, любіть милосердного Христа у сповідальниці, живіть завжди разом з Ним, нехай Ваші думки завжди будуть спрямовані до Христа, який допоможе Вам пережити всілякі труднощі”, – звертався до сотень молодих людей, зібраних у храмі.

Просив Матір Божу Більшівецьку, аби Богородиця дала молоді силу, щоб молоді люди могли як Вона, перемагати страх, щоб вміли віддаватися Божим справам.