2011 - ХТО МЕНЕ СЛУХАЄ, ТОЙ ЖИВЕ

2011 - ХТО МЕНЕ СЛУХАЄ, ТОЙ ЖИВЕ

Десята Францисканська Зустріч Молоді під девізом «Хто Мене слухає, той живе» відбувалася 10-14 липня 2011 р. в Санктуарії Матері Божої в Більшівцях.
В суботу, 9 липня, до Санктуарію Матерії Божої прибули піші паломництва з чотирьох сторін світу: Львова, Тернополя, Заболотова і Турки. Всіх разом було 400 молодих людей, 22 монахині, 21 семінарист і 7 священиків.
В неділю відпустову Євхаристію відслужив єпископ Леон Дубравський, ординарій Кам’янець-Подільської Дієцезії. Під час Літургії, яка тривала понад три години, єпископ Леон проголосив зібраній молоді проповідь з нагоди Урочистості, уділив Таїнства Хрещення одній особі, а під кінець благословив тим, хто шукає чоловіка або дружину. Ввечері розпочалася Зустріч Молоді особливим богослужінням, після якого відбувся концерт групи «SAnto».
Понеділок – це був день, коли молодь слухала про гріх, який є наслідком не слухання Бога і про навернення, а також про розпізнання покликання в конференції о. Романа Лаби, пауліна з Броварів, що біля Києва. Покровителем цього дня був св. Максиміліан Кольбе – взірець апостольської праці, який відважно проголошував  Боже слово своїм життям, аж до мученицької смерті.
На завершення дня ми брали участь в Хресній Дорозі, яку приготували парафіяни з Мацьківець. Характерною рисою цієї дороги було те, що Ісус крім хреста ніс рюкзак з гріхами, а роздуми були пов’язані з багатьма сучасними людськими проблемами.
Вівторок був днем присвяченим молитві, яка є місцем слухання Бога. Цього дня конференції проголошував о. Микола Лучок ОР, душпастир академічної молоді зі Львова, який також ввечері провів Марійне богослужіння зі свідоцтвами і індивідуальним благословенням. Покровитель дня бл. Папа Йоан Павло ІІ і його навчання присвячене молоді було представлене під час Служби Божої о. Василем Павелком, настоятелем з Івано-Франківська.
Середа – францисканський день, покровителями якого були мученики з Перу – о.Збігнєв Стшалковскі і о. Міхал Томашек. Святу Євхаристію очолив о. Броніслав Ставоровський, економ Провінції, а проповідь проголосив о. Микола Орач, настоятель з Кременчука. Ранкову конференцію про покликання провів о. Станіслав Нуцковський, відповідальний за Зустріч. Після обіду студенти з Академічного Душпастирства Францисканців поділилися своїм досвідом перебування у спільноті.
Після вечора розваг розпочалася нічна адорація Пресвятих Дарів, яку завершила свята Євхаристія очолена архиєпископом Мечиславом Мокшицьким, львівським митрополитом. Після сніданку завершилася Х Францисканська Зустріч Молоді в Більшівцях.