2015 - „Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога”

2015 - „Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога”

„БЛАЖЕННІ ЧИСТІ СЕРЦЕМ, БО ВОНИ ПОБАЧАТЬ БОГА” (Мт 5,8). Під таким девізом відбулась XIV Францисканська Зустріч Молоді у Більшівцях, самі ж слова зі Святого Письма були обрані папою Франциском для цьогорічного Світового Дня Молоді.

11 липня, до Санктуарію Матері Божої Святого Скапулярія, прибули сотні паломників зі Львова, Снятина, Тернополя, Івано-Франківська та інших куточків країни, щоб за заступництвом Марії молитися про мир в Україні та просити про потрібні ласки для себе та своїх близьких. Месу на початок Зустрічі та урочисту Євхаристію у день Храмового Свята, у неділю 12 липня, очолив Архієпископ Львівської архідієцезії Мечислав Мокшицький.

Свідоцтва богопосвячених осіб, чистота серця і молитва про мир – на них була побудована Зустріч Молоді. Щодня учасники Зустрічі Молоді мали змогу почути свідоцтва священиків і монахинь, які присвятили своє життя Богові, їхній особистий досвід життєвого вибору. О. Шимон Хапінський OFM Conv. під час конференції на тему: „Немає більшої любові від тої, коли хтось життя своє віддає” розповів про життя та місійну працю о. Михайла Томашека і о. Збігнева Стшалковського, двох францисканських мучеників із Перу, яких він знав особисто та у процесі беатифікації яких він приймає участь.

Конференцію, присвячену темі чистоти провів др. Мірослав Руцький, заступник редактора польського журналу „Miłujcie się”. У доступний і наглядовий спосіб він розповів про важливість чистоти у житті кожної, а зокрема, молодої людини, про любов і відповідальність, яку людина несе за себе і за ближнього. Свідоцтвом про жертву зі свого життя поділилися Владислав Кучинський і Юрій Нуцковський, молоді хлопці, які захищали Україну на Сході.

Під час Зустрічі молодь ходила по домівках мешканців Більшівців і спільно з ними молилася про мир в Україні. Завершилась Зустріч Молоді Євхаристією опівночі, нічною адорацією, свідченням та благословенням на те, щоб бути людьми, які випромінюватимуть Ісуса усім навколо.