ХVII францисканська зустріч молоді у Більшівцях 3

ХVII францисканська зустріч молоді у Більшівцях 3

В Більшівцях я був перший раз і не варто навіть мене запитувати, чи приїду ще раз не варто навіть мене запитувати, чи приїду ще раз бо додому, де двері відкриті кожному, тягне як магнітом. Бог відкрився мені в відкритих серцях, і в діянні Святого Духа. Маленькі дрібнички, які здавалися недоліками перетворювалися в великі переваги. А таке може зробити тільки Святий Дух і бр.Петро не словами, а прикладом.
В Україні церква цвіте, і це те, що мені запало в душу надовго.

бр. Діма Концевич TDŚ 
(Товариство Святого Духа)
Хмельницька область
с. Писарівка

Ще однією цікавою людиною на днях молоді була Вікторія – психолог. Від неї дехто вперше почув про п’ять мов любові. Її конференція про готовність чи не готовність, зрілість чи не зрілість у відносинах дала відповіді на багато запитань, а також спонукала до роздумів над цією темою.

Конференції Віки доторкнула найбільше, а також нічні чування.
Особливою людиною особисто для мене став Франциск! Я ніколи не бачила, щоб людина настільки щиро молилась, було відчуття наче він у небі, поруч з ним Ісус. Я зрозуміла, що молюсь, але це виходить наче для галочки ✔. Тепер буду згадувати Францсика, який завжди був усміхнений і розмовляв з Богом, як з другом.
Було важко відкритись на Бога, але я старалась відкритись через такі дрібниці як не спати на проповіді і на конференції ( бо 2 рази я все таки заснула ). Я багато дізналась про подружжя, про зрілість, про МАРІЮ, про любов та покликання.
Одна з цікавих історій це та, де я стала свідком написання геніальної пісні про батарейку, яка написана с. Едітою та Франциском… Потім Франциск та сестра вийшли і заспівали цю пісню на свідоцтві.
Також мені сподобались нові знайомства і те, що було багато монашок і клериків… Ти просто міг поспілкуватися з ким захочеш, а їх серця завжди на це відкриті…
Рітка Левицька
З Хмельницької обл., м. Дунаївці
16 років

Найбільше що доторкнуло це, напевно, остання ніч. Було дуже атмосферно. Людиною цього року, на мою думку, був Франциск. Дуже відкрита і добра людина.

Вітя з Тернополя
15 років

Одним з найбільш цікавих людей цього року став Франциск з Коломиї. Дуже багато людей говорили, що побачили Бога у ньому. До мене теж живий Господь промовляв через Франика, який був відкритий на Святого Духа і любов Божу. Святий Дух постукав до мене через нього. А найбільше усіх заполонила його пісенька.

Я батарейка, яка не сідає,
Божий дух мене наповняє.

Франциск, Коломия

Українська тематика була присутньою у всьому. А такою кульмінацією всього українського були вечорниці. Всі ми знаємо, що це таке, але багато українців ще ні разу не були на вечорницях. Тож це була чудова нагода побачити і взяти участь в такій забаві. На цей особливий час приїхав гурт «Слава Ісусу Христу» та гурт «Пенсія».

Доторкнула мене прослава та конференції.
Людиною відкриття цього року став брат Петро.
Дуже сподобалось співати у хорі. Це нереальні емоції.

Крістіна з Хмельницького
14рочків

Ми усі звикли, що на днях молоді переживаємо хресну дорогу. Цього року все по-новому. Цікаво підготовлене дійство молоддю з с. Писарівка Хмельницької області – Дорога спокус.

Мене, під час днів молоді, найбільше вразили о. Петро та чоловік із реабілітаційного центру Саша. О. Петро своєю самовіддачею справі, яку йому довірили, відданістю; усе було чудово сплановано, продумано, „схвачено”. Одного разу мене перестрів о. Петро, коли я прогулював конференцію, він підійшов та, без крику, розповів як довго усе це готувалось для молоді і для мене. Тоді мені стало дуже соромно, після конференції я підійшов щоб перепросити його. І увесь час він був позитивним, не зривався та сам приймав активну участь у всіх подіях.
А цей Саша мене вразив такою життєвою мудрістю. Він – це приклад для мене, як та паршива вівця, Бог усіх нас чекає та завжди радий прийняти. Що би ми не накоїли, як би ми не жили, він завжди нас прийме та пробачить.
Йому 35, він жив у кайф, приймав наркотики, алкоголь, вів аморальний спосіб життя, але зрозумів, що ця дорога у нікуди і за допомогою Бога зміг знайти правильну дорогу і зараз ділиться своїми свідченнями та власним прикладом показує, що усе можливо.
Саня Джекі Чан

Найбільш очікувана подія зустрічі – Адорація Пресвятих Дарів. Ісус прийняв нас в своє серце, огорнув своєю любов’ю. Ми разом співали на прославу Господа, чували у тиші і ніч минула на одному подиху.

Чування… Дуже багато емоцій і щирості. Ця розмова з Богом принесла мені спокій, мир, спонукала робити більше добра. Я почула відповіді на більшість моїх питань.
Кс. Юрій Ткач – людина відкриття для мене. Він цього року вперше організовув паломництво з Тернополя, і я не очікувала, що все буде так класно)
Через Слово Боже багато чого зрозуміла… А найголовніше, що я не сама, бо Бог завжди зі мною. До нього лише треба звернутися, більше говорити і він тобі точно допоможе. Він добрий і любить нас❤️

Ася 18 років

Цьогорічна зустріч стала особливою для кожного, доторкнула усіх і створила з нас одну велику родину. Більшівці стали для нас другим домом, а о. Петро – люблячим батьком.