Благодійний ярмарок ФМ Львів 2022

Благодійний ярмарок ФМ Львів 2022

Уже сьомий рік поспіль спільнота ФМ (Францисканська молодь) у Львові організовує різдвяний благодійний ярмарок.

Ця традиція бере свій початок ще у далекому 2016 році, коли щойно створена молода ФМ Львів лише долучилась до проведення парафіяльного ярмарку. Тоді він не був благодійним і виручені кошти ішли на розвиток спільнот, що брали участь.  Для всіх (і для парафії також) це був новий досвід і оглядаючись назад, приходить розуміння, що то була лише проба пера. Уже наступного року ініціатива організації ярмарку пішла від ФМ, тоді ж і прийшло розпізнання того, що подія повинна бути благодійною. Після проведення, побачивши плоди такого ярмарку, спільнота зрозуміла, що подія стане щорічною. З кожним роком ярмарок вдосконалювався, з’являлись нові ідеї і нововведення, якот рішення прибрати ціни, або залучення до підготовки усіх спільнот на парафії, або уніфікація товару замість великої кількість унікальних одниниць. Було і багато ідей, котрі вичерпали себе, тому на майбутніх ярмарках, уже не вдасться взяти участь у безпрограшній лотереї, побувати в кіно-зоні чи взяти участь в аукціоні. Паралельно спільнота ФМ росла, набиралась досвіду і мцніла, приймаючи нових членів. Так розпочалась довга дорога, наповнена ідеями, ініціативою, духом служіння і любов’ю.

Цього року, коли уся Україна страждає і коли кожному важко, ФМ узялась за підготовку ярмарку не попри війну, а задля перемоги. Відповідною стала і ціль: амуніція і спорядження для бригади доброго друга ФМ, що зараз на фронті. Список потреб, як завжди, великий: лазерний далекомір, радіостанції, коліматорний приціл, перископ і все це не в одному екземплярі. Весною ФМ Львів уже долучалась до збору Вінницької ФМ на тепловізори для цієї ж самої бригади.

Окрім військового стану, цьогорічний ярмарок вирізнявся тим, що кількість зайнятих підготовкою ФМ-івців була рекордною. Варто зізнатись, цей рекорд б’ється щороку, та цьоріч стали дебютними для нас аквагрим і крутіння іграшок з повітряних кульок, що користувались особливим попитом серед дітей. Так, таке можна було зустріти і на минулих ярмарках, але цього разу ФМ організувала це власними силами. Гості, що не вперше відвідують таку подію,могли помітити і суттєве розширення асортименту, серед якого була і патріотична атрибутика. Особливо широким був вибір свічок, що зараз надзвичайно актуально.

Досвід крантину нікуди не зникає, тому, як і минулого року, жива подія відбувалась паралельно із online ярмарком.

У час війни, коли серце болить за усе, що відбуваєтсья навколо і взагалі невідомо, чи завтра настане, дуже важливо не забувати жити, не просто існувати, а саме жити. Цьогорічний ярмарок став власне своєрідним виявомжиття задля перемоги. Для кожного, хто долучився до підготовки, брав участь, чи просто відправив донат, наблизив Україну до перемоги. За кожного з вас вдячні, молимось і благословляємо. Разом ми точно переможемо!