ФЗМ День перший. Доторкнутися до святості.

ФЗМ День перший. Доторкнутися до святості.

День перший. Доторкнутися до святості
«Не дайте відірвати себе від участі в недільній Євхаристії». З таким закликом до паломників звернувся архієпископ Львівський Мечислав Мокшицький під час урочистої Меси, яка 15 липня разпочала ХІ Францисканську зустріч молоді у селі Більшівці на Івано-Франківщині.

Також владика висловив радість з приводу того, що тема Євхаристійного Конгресу стала і темою паломництва та зустрічі. 
Архієпископ Мечислав назвав Євхаристію «першим фундаментальним перетворення насильства в Любов, смерті в Життя». І наголосив, що хоча неділя є вихідним днем, «цей вільний час – порожній, якщо в Ньому немає Бога»:
«Іноді спочатку може здаватися незручним або невигідним запланувати в неділю Святу Месу. Але якщо прикладете зусилля, ви побачите, що це правильний центр вільного часу».
На Францисканську зустріч молоді під назвою «Ідемо на Зустріч» прийшло та приїхало майже 300 людей з різних куточків України, а також з Польщі. Вже у перший день на вулиці облаштували намет Зустрічі, в якому 24 години на добу були виставлені Пресвяті Дари. А далі їх перенесли до костелу, і впродовж усієї зустрічі молоді вони перебували там майже цілодобово. Тож паломники у будь-який час дня чи ночі могли помолитися, зустрівшись із Живим Богом.
«Усе наше життя залежить від зустрічей, – сказав організатор зустрічі молоді отець Станіслав Нуцковський. – А найголовнішою Зустріччю, яка була ще перед вашим народженням, яка народила ваше життя, є та, коли Бог Отець сказав: «Ти будеш людиною! Чоловіком, жінкою. Ти будеш святим, святою!». А як говорили Святі Отці, людина є тим, з чим зустрічається, з ким зустрічається».
Зустріч з Ісусом кожен з паломників розпочав, поцілувавши вівтар, святе місце. Аби їхні вуста також промовляли святістю.
Увечері була вистава «Ісус для всіх» спільноти львівського костелу св. Антонія «Живий вогонь». Вистава про те, що тільки Ісус може визволити людину з гріха. І визволяє, якщо вона покличе Бога у своє життя, навіть повне проблем і страждання.
Перший день зустрічі молоді завершили концертом гуртів львівського костелу св. Антонія «Santo» та «Twój dom jest w Niebie». І навіть дощ не завадив молоді прославляти Бога танцем та співами. Підтанцьовувала та підспівувала і волонтер з Польщі Аня (20 років): «Мені дуже сподобався концерт «Santo». Адже ми з вами є спорідненими народами, але поза тим, що віра тут є, можливо, простішою, однак вона — глибша. І тому, ми поляки, можемо поглянути на це з іншого боку: що не треба якихось великих «охів» і «ахів», щоб дійти до Бога. А можна це зробити так просто — з серця. Не шукати виокремлених доріг. Це навіть було видно і під час інтеграційних танців, адже хоча ми вийшли бавитися, до танців добудовували християнську ідею. Думаю, що зустріч молоді — це час, коли ми разом дуже багато даємо один одному і отримуємо навзаєм».
Натанцювавшись до приємної втоми, перший день зустрічі завершили спільною молитвою.
{gallery}FSM11/04{/gallery}
{gallery}FSM11/03{/gallery}
{gallery}FSM11/05{/gallery}
{gallery}FSM11/06{/gallery}
{gallery}FSM11/02{/gallery}