Обрання покровителя на 2021 рік

Обрання покровителя на 2021 рік

Згідно з нашою старою традицією, в урочистість Богоявлення, у наших монастирях відбулась коляда та обрання покровителів. У львівському монастирі мотто стали слова з незатвердженого Правила. Цього року виповнюється 800 років його існування.    

Покровителем нашої Кустодії на найближчі 12 місяців обрано, за допомогою жеребкування, бл. Марту В’єцьку. А мотто стали слова: „І нехай стережуться всі брати, як міністри і слуги, так й інші, щоб не злилися, ані не гнівалися через чийсь гріх або злий [приклад], бо сатана хоче через гріх однієї людини спричинити падіння багатьох”.

Покровителем львівського монастиря буде св. Климент Римський, а девізом на найближчий рік є наступні слова: „І прошу хворого брата, щоб за все складав подяку Творцеві; і щоб прагнув бути таким, яким хоче мати його Господь: чи то здоровим, чи хворим, тому що усіх тих, кого Бог призначив до вічного життя (пор. Ді 13, 48), Він готує через випробування і хворобу, і через духа покаяння, як говорить Господь: Я, кого люблю, тих доганюю і караю (пор. Од 3, 19)”.