Процесія з реліквіями бл. Якова Стрепи

Процесія з реліквіями бл. Якова Стрепи

У суботу, 11 вересня, вулицями Львова пройшла процесія з реліквіями бл. Якова Стрепи, покровителя Львівської Архідієцезії. Молитовна хода, яку очолив архієпископ Мечислав Мокшицький, розпочалася в санктуарії св. Антонія і завершилась у Кафедральному соборі.

Ця молитовна хода була не лише свідоцтвом віри, але і проханням про закінчення пандемії, і, водночас, подякою за 30 років відновлення структур римсько-католицької Церкви в Україні та за 20-ліття візиту до Львова св. Йоана Павла ІІ.

Разом із Львівським Митрополитом молилися єпископ Броніслав Бернацький, єпископ Едуард Кава та єпископ-сеньйор Мар’ян Бучек.

У суботу зранку, після богослужіння, яке провів настоятель парафії о. Микола Орач, розпочалася процесія. У ній взяли участь вірні з цілої архідієцезії: священики, сестри-монахині, семінаристи і миряни, які впродовж усієї дороги молилися на розарії. 

Завершилася процесія у Кафедральному соборі. Там об 11.00 год. була звершена Св. Меса, яку очолив єпископ Броніслав Бернацький. На завершення Літургії архієпископ Мечислав Мокшицький вручив ордени бл. Якова Стрепи вірним, котрі своїми зусиллями доклалися до зросту нашої Львівської Церкви.