Фавор в Борисполі?

Фавор в Борисполі?

В житті людини, як і в житті Ісуса, є три гори: Фавор, Голгофа і Оливна. З нагоди святкування події, яка відбулася на горі Фавор, парафіяни та гості зібралися 6 серпня в Бориспільському Храмі Преображення Господнього.

Серед гостей були бр. Едуард Кава зі львова, бр. Славомир Бистри з парафіянами з Мацьківець, бр. Микола Орач з парафіянами з Кременчука, брати Капуцини з Києва, брати Пауліни з Броварів, настоятель бориспільського православного храму Київського патріархату св. Миколая – о. Микола, сестри Служебниці Святого Духа з Кременчука і Києва, сестри Калькутки і Назаретанки з Києва та вірні з різних парафій Києва.
Святкову службу очолив бр. Едуард Кава, а слово до вірних скерував бр. Блажей Суска. У проповіді він підкреслив, що це не звичайне храмове свято, а особливий день, коли Бог зібрав невипадкових людей, щоб дати їм досвідчити Свою Любов.
Брат зазначив, що без справжнього пережиття гори Фавор людина не може приймати страждання – переживати Голгофу свого життя. Лише після Преображення вона починає дивитися на свій хрест через призму Божої Любові. Саме в подіях гори Фавор кожен віднаходить свою ідентичність улюбленої Божої дитини, адже Господь промовляє: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав» (Від Матвія 17:5).
Хоча насправді гора Фавор знаходиться в околицях Кесарії Филипової, вірні пережили її тут – в Борисполі. Щоб внутрішня переміна набула зовнішнього виміру вони пройшли процесією навколо храму. Таким чином парафіяни та гості дали свідоцтво своєї віри.
Незвичайним це храмове свято було ще й тому, що цього року тут святкують 15 річчя служіння Братів Францисканців в Борисполі. Парафіяни дякували братам за плоди їх молитви та праці, адже за останні 15 років парафія преобразилася і значно виросла.
По закінченню Меси, вірних запросили на подвір’я храму, де їх вже чекала агапа. Це був гарний час спілкування, танців та смаколиків.
«Господи, добре бути нам тут!» (Від Матвія 17:4), але трьох наметів ставити не стали. Натомість переконані в Божій Любові роз’їхалися по домівках, щоб ділитися пережитим з ближніми.

 {gallery}boryspil/16.08.06{/gallery}