ПРОТИТЕЧІЇ 2015.

ПРОТИТЕЧІЇ 2015.

Другий рік поспіль, з 21 по 24 липня, брати францисканці організовали мандрівні  реколекції в горах  для юнаків.Головним гаслом   були слова св. Йоана Павла ІІ: „Якщо хочеш віднайти джерело, мусиш іти ПРОТИ ТЕЧІЇ”.

 

Семеро відважних хлопців на чолі з бр.Станіславом Нуцковским,в супроводі покровителя всіх братів францисканців – св. Франциска з Асізі, розпочали пригодиякими були здобування вершин Карпат Мармароського масиву.

Протягом чотирьох днів учасники реколекцій нетільки  здобували нові вершини(з рюкзаками на плечах),але вправлялися в таких дисциплінах як спілне приготування їжі, пошуки питєвої води, розкладання наметів, збирання дров.

Також в горах  були цікаві конференціі, та Меса в оточенні природи Карпат.

Один з учасників поділився своїми враженнями Влад Пашаєв:

“Кожного дня завжди було щось нове.Кожен день був особливо присвяченийсв.Франциску.

Здобули ми гору Піп Іван Мармароський, а також підіймались іншими вершинами. В нас були труднощі з водою, ногами, важкими рюкзаками, але ці всі труди вартують того, щоб пережити цей чудовий час. Коли людина є в горах, то думає не так, як у звичайні дні сидячи перед екраном комп’ютера, а пізнає яким прекрасним є світ створений Богом.

Кожного дня відчували присутність Божої благодаті, яка проявлялась через слова, вчинки, людей та дуже добру погоду. Важливим елементом була спільна трапеза, бо кожен щось робив, кожен старався для себе й ближніх. Гори є особливим місцем відпочинку і праці над собою. Кожен крок зроблений по стежці, кожне слово, кожен з нас не був зайвим. На вершинах усі є як рідні, усі вітаються і є відкриті, щоб допомогти. Дякую Богові за цей благословенний час”.

{gallery}akcje/15.08.02{/gallery}