У Глогувку розпочався формаційний рік

У Глогувку розпочався формаційний рік

Краківська провінція францисканців прийняла цього року дев’ятеро кандидатів до ордену. 3 жовтня, у переддень урочистості св. Франциска Ассізького, у Глогувку в Польщі розпочався перший рік формації – постулат. Серед кандидатів є троє братів з Кустодії Святого Хреста Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні – для них це буде другий рік формації у францисканській спільноті.

„Просимо, щоб ми могли перебувати з вами, переконатися з вашою допомогою, чи це є нашим покликанням, наслідувати Господа нашого Ісуса у францисканській родині. Навчіть нас молитися та по-справжньому навернутися. Виховайте нас у братерській спільноті з терпеливістю і радістю”, – з такими словами, під час богослужіння Transitus, звернулися до міністра провінції кандидати.

Вищий настоятель о. Мар’ян Голомб урочисто вручив братам хрести „Тау” і „Листи св. Франциска”, кажучи: „Прийми, брате, знак тау, символ хреста, який наш святий отець Франциск обрав для себе і своїх братів як знак на спомин любові Христа. Прийми, брате, Листи св. Франциска, в яких знаходяться слова і життя Серафимського Отця. Нехай вони будуть для тебе освіжаючим джерелом на твоїй дорозі у нашій братерській спільноті”.

Наступного дня брати взяли участь у святковій Св. Месі з нагоди урочистості св. Франциска Ассізького. Проповідь до вірних скерував міністр провінції францисканців. О. Мар’ян звернув увагу на те, що на св. Франциска слід дивитися цілісно, а не лише через призму природи. Чималу увагу він приділив значенню хреста в житті Франциска: „Святий читав з хреста як з відкритої книги. З хрестом він пов’язав своє життя. Хрест він особливо полюбив… Хрест став для Франциска духовним ліхтарем і єдиним натхненням”.

Завершилась Євхаристія благословенням реліквіями засновника трьох францисканських орденів.